вівторок, 25 грудня 2007 19:35

У Чорному морі затримано турецьку браконьєрську шхуну

Промисел трьох браконьєрських шхун, що незаконно виловлювали рибу в економзоні України, вдалося припинити завдяки скоординованим діям сил Морської охорони та авіації Державної прикордонної служби України.

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України на своєму офіційному веб-сайті.

Сьогодні вранці екіпаж літака АН-26 під час розвідувального польоту у північно-західній частині Чорного моря виявив рибальську шхуну, команда якої саме вибирала сітки.

Судно йшло без прапора, а знаки належності та назва були заліплені, так що ідентифікувати браконьєрів прикордонникам не вдалося. Побачивши літак, рибалки швиденько згорнули промисел та на повному ходу рвонули до кромки економзони.

Отримавши відповідну інформацію з борту літака, напереріз судну, яке перебувало за 24 милі до південно-західної межі В(М)ЕЗ, із Балаклави вийшов корабель Морської охорони "Григорій Куроп"ятников". До нього підключились корабель Морської охорони "Одеса", який перед цим перебував у районі Тендрівської коси та ще один літак. За деякий час льотчики виявили ще дві шхуни без пізнавальних знаків, які, вочевидь, відчувши загрозу, різко змінили курс та рушили у напрямку турецького узбережжя.

Сьогодні близько 15.00 корабель Морської охорони наздогнав одне із суден і на його борт висадилася оглядова група. За попередніми даними, рибальська шхуна "Онісен" є турецькою і приписана до порту "Стамбул". Її екіпаж – 6 чоловік. Наразі прийнято рішення відконвоювати її в порт "Балаклава" з подальшою передачею матеріалів до суду.

Наразі по лінії міжнародного прикордонного співробітництва про браконьєрські судна поінформовано прикордонні відомства берегових охорон Туреччини, Болгарії та Румунії

Слід зазначити, що це вже третій з початку нинішнього року випадок недопущення браконьєрського промислу в економзоні України.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «У Чорному морі затримано турецьку браконьєрську шхуну ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути