вівторок, 18 вересня 2018 20:08

У Чернівцях виділяли ДНК з банану і грали у робо-боулінг
4

У Чернівцях пройшов фестиваль Literature Future
Фото: Literature Future
У Чернівцях пройшов фестиваль Literature Future
У Чернівцях пройшов фестиваль Literature Future
У Чернівцях пройшов фестиваль Literature Future

Наукові презентації книжок "Літо довжиною у ДНК" і "Коротка історія технологій" пройшли на І Міжнародному дитячому літературному фестивалі "Literature Future".

Аліна Штефан, авторка книги "Літо довжиною у ДНК", яка вийшла у проекті ЛакіБукс, спільній благодійній ініціативі БФ "Я майбутнє України" і IT-компанії Lucky Labs, разом із представниками Кафедри молекулярної генетики та біотехнології Чернівецького Національного університету зібрала дітей на розмову про біотехнології і майбутнє, яке вони відкривають.

"Нон-фікшн книжка не замінить справжньої освіти, ти не станеш професіоналом, якщо тільки читатимеш науково-популярні книжки. Та вони зможуть дати тобі уявлення – чи хочеш ти знати більше про цю галузь. А ще вони можуть розповісти тобі про ті галузі, якими ти ніколи не займався, бо неможливо знати все. І отак додаючи знання з різних галузей, ти зможеш сформувати справжнє уявлення про світ", – розповідає Аліна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книга про "розумний будинок" і криптовалюти прийшла в українське село

"Я ще не дуже думаю про подальшу освіту, але коли сьогодні почув, що скоро генетики зможуть відродити істот, які давно вимерли я зрозумів: виростити нових динозаврів – цим би я хотів займатись у майбутньому!", – говорить учень 7-го класу, учасник фестивалю, Денис.

А робітники кафедри молекулярної генетики після лекції наочно продемонстрували, що таке біотехнології – познайомили публіку із генномодифікованими акваріумними рибками, що світяться у темряві, та дали кожному можливість взяти участь у виділенні ДНК із банану і розділенні зразків ДНК за розмірами.

Після цього Андрій Тужиков розповів "Коротку історію технологій". На лекцію зібрались, як діти, так і дорослі.

"Я вважаю, що мої книги не лише для дітей, хоча дітям вони личать більше. Вчитися ніколи не пізно, і мені дуже подобається ділитися знаннями та пояснювати складні речі простими речами", – пояснив Андрій.

І одразу навів приклад – пояснив квантову телепортацію за допомогою звичайних шкарпеток:

"Знаходячи у кімнаті одну шкарпетку, ти не знаєш - права вона, чи ліва, але щойно ти вдягаєш її на ліву ногу, відсутня шкарпетка у ту ж мить стає правою".



Після лекції про майбутнє світу технологій навчальний центр робототехніки Boteon продемонстрував його сьогодення. Діти і дорослі змогли взяти участь у робо-боях, робо-боулінгу та покерувати роботом-гуманоїдом. Також усі присутні отримали у подарунок брелки, надруковані на 3D-принтері.

Зараз ви читаєте новину «У Чернівцях виділяли ДНК з банану і грали у робо-боулінг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути