вівторок, 09 березня 2010 13:12

У Чернівцях 13 бюрократичних служб посадили під один дах

У Чернівцях 13 бюрократичних служб посадили під один дах
У Чернівцях відкрився Дозвільний центр при міській раді на вулиці Богдана Хмельницього. Тут розташувались представники цілої низки структур та організацій, дозволи та рішення яких раніше доводилось вишукувати по усьому місту.

Представники санітарно-епідеміологічної станції, управлінь охорони навколишнього середовища, з питань надзвичайних ситуацій, Держгірпромнагляду, Держкомезу, лісового та мисливського господарства, інспекції архітектурно-будівельного контролю, автоінспекції, служби автомобільних доріг, а також представники трьох департаментів міської ради вирішили розташуватись разом.

"Дозвільний центр дає можливість сконцентрувати всі ті дозвільні установи, які діють в нашому місті, як по лінії місцевого самоврядування, так і, хочу підкреслити, по лінії органів виконавчої влади і центральних структур, люди витрачатимуть на оформлення та збір документів значно менше часу, а можливість підкупу чи якогось іншого корупційного механізму зводиться до мінімуму," - Микола Федорук, Чернівецький міський голова.

"Не має бути контакту підприємця і чиновника, який сидить десь там на вулиці умовно Маяковського, один там, другий там, третій в іншому кінці міста. Ці речі будуть тут, тому державні органи влади приходити будуть в дозвільний офіс і тут будуть брати всі документи. Є якийсь контроль за цим", – каже Микола Малярчук, голова представництва державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва в Чернівецькій області.

Окрім того, на місці можна буде отримати необхідні консультації та вичерпну інформацію як з господарських питань, так і з питань оподаткування, а ще біля ста документів дозвільного характеру та адміністративних послуг. Одначе керівник осередку просить не обмежувати діяльність назвою, оскільки кількість функцій центру планують постійно збільшувати.

"Я думаю, що ми будем працювати так в рамках діючого законодавства, і навіть будемо пропонувати якісь зміни і доповнення, аби удосконалити процес, щоби кожному із нас, користуючись такою послугою було зрозуміло, доступно і легко її отримати", - планує Петро Луців, директор "Дозвільного центру".

Зараз ви читаєте новину «У Чернівцях 13 бюрократичних служб посадили під один дах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути