вівторок, 12 жовтня 2010 08:33

У центрі Запоріжжя отруєне повітря

У центрі Запоріжжя отруєне повітря
Дослідження атмосферного повітря в Запоріжжі показало значне перевищення концентрації хімічних речовин в центральній частині міста - Орджонікідзевському районі.

За даними Запорізької обласної СЕС, максимальні перевищення відмічено по трьох інгредієнтах - сірководень - 1,6 рази вище гранично допустимої концентрації; фенол – 1,7 рази вище гранично допустимої концентрації; сірковуглець – 2,0 рази вище гранично допустимої концентрації.

Дослідження проводилося з 1 по 7 жовтня. За вказаний період на екопост надійшло 8 повідомлень про забруднення атмосферного повітря, при перевірці лабораторно підтвердилось одне.

Для визначення фонового забруднення атмосферного повітря лабораторією облСЕС було виконано 21 дослідження в Ленінському, Орджонікідзевському, Комунарському районах.

Матеріал дослідження було направлено до державної екологічної інспекції в Запорізькій області для вжиття відповідних заходів.

Нагадаємо, на початку літа було оприлюднено рейтинг найбільш забруднених міст України. Очолив список Кривий ріг. У ньому в 2009 році було 321,6 тис тонн викидів шкідливих речовин, хоча в 2008 році викидів було майже 450 тис тонн.

Друге місце посів Маріуполь (Донецька область), третє - Бурштин (Івано-Франківська область).

ТСН

Зараз ви читаєте новину «У центрі Запоріжжя отруєне повітря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути