Ексклюзиви
четвер, 20 березня 2008 18:37

У Бурині міліція переїхала до нового райвідділу

Автор: фото: Володимир ЧЕРНОВ
  Володимир Горпинченко: ”До мого приходу на посаду розкривали 30–40 відсотків пограбувань. Зараз — 65–70”
Володимир Горпинченко: ”До мого приходу на посаду розкривали 30–40 відсотків пограбувань. Зараз — 65–70”

Генерал Володимир Горпинченко, 55 років, до школи ходив разом із президентом Віктором Ющенком. У міліції чоловік працює з 1975-го. З 2005 року очолює правоохоронців Сумщини. На посаді взявся зводити нові приміщення та завершувати довгобуди.

— Райвідділи в Липовій Долині, Краснопіллі, Сумах збудовані ще у 1901–1915 роках, — пояснює Володимир Михайлович. — Зараз плануємо реконструювати Сумський райвідділ. Зробили капітальний ремонт приміщення на вулиці Кірова, переселили туди підрозділи громадської безпеки. Десь на 70 процентів звели ізолятор тимчасового затримання.

У Бурині вдалося добудувати двоповерхове приміщення райвідділу, яке "заморозили" років 12 тому. Міністерству ці 700 квадратних метрів обійшлись у 560 тисяч гривень.

Що споруджують поряд із обласним управлінням міліції на Кірова, 25?

— Колись там планували розмістити управління по боротьбі з організованою злочинністю. Встигли зробити півтора поверху, але фінансування припинили. Ми повернули собі ділянку, змінили генпідрядника. Тепер фірма "Сумбуд" завершила на Кірова 12-поверховий житлово-адміністративний комплекс. Чотири поверхи в ньому безплатно передаються УМВС. Підкреслюю: ми в цю будову не вклали ані копійки. Наші приміщення практично готові.

У скільки обійшлася реконструкція першого поверху будівлі на Кірова, 23?

— Допомогли підприємства. Я брав газету, дивився, хто що виробляє, сідав на телефон і особисто обдзвонював керівників. Хтось виділив два металопластикові вікна, хтось — три, хтось не міг допомогти. "Сілікатобетон" дав блоки пористого бетону, цеглу, інші — вікна, двері. Зробили сучасну систему опалення.

На автономне опалення перевели райвідділи в Путивлі, Бурині, Недригайлові. Поставили по два котли. Коли надворі тепло, працює один. Маємо економію. Скажімо, в Недригайлові в опалювальний період платили дві тисячі гривень на місяць. Зараз — 600–700.

Сумська міліція з обслуговування в "Райффайзен банку Аваль" перейшла до "Приватбанку". Кажуть, від цього правоохоронці одержали користь?

— Будь-якому банку вигідно обслуговувати таку структуру, як наша. "Приват" виділив нам легковий автомобіль. Наступного року отримаємо ще. Крім цього, обіцяли допомогти з комп"ютерною технікою.

Хто вам підказав цю ідею?

— Вичитав у газеті, що міліція на Житомирщині перейшла на обслуговування до "Укргазбанку". І він за це подарував авто. Чому б і нам так не зроби ти?

Як покращання матеріальної бази позначаються на роботі?

— До мого приходу на посаду розкривали 30–40 відсотків пограбувань. Зараз — 65–70 процентів.

Зараз ви читаєте новину «У Бурині міліція переїхала до нового райвідділу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути