Ексклюзиви
субота, 26 квітня 2008 13:31

У Брюсселі голі іспанці протестували проти вбивства бельків (ФОТО)

Гола учасниця іспанської організації Equanimal лежить на прапорі Канади, символізуючи белька, убитого канадськими мисливцями.

Біля будівлі Єврокомісії в Брюсселі пройшов театралізований протест проти забою бельків - дитинчат тюленів, яких цінують за їх біле хутро.

У Канаді недавно відкрився сезон полювання на бельків. Цього року уряд дозволив знищити 275 тисяч молодих тварин. У відповідь на незадоволеність громадськості канадська влада пообіцяла, що контролюватиме, щоб цього року бельків вбивали не наносячи їм страждань. Канадці говорять, що перевірятимуть, щоб шкуру знімали з вже мертвих тварин, повідомляє canadets.com.

Протести громадськості проти жорстокого забою тюленів почалися ще в кінці 70-х років. У 1977 році французька актриса Бриджіт Бардо організувала акцію протесту біля Норвезького посольства у Франції, а потім вилетіла на вертольоті на льоди Норвегії. В результаті наступного дня продаж хутра белька був заборонений у Франції.

Пол Маккартні, у свою чергу, протестуючи проти вбивства бельків, здійснив політ на вертольоті в льоди Канади. Ініціатива Маккартні не залишилося непоміченої і призвела до повної заборони продажу хутра белька в країнах Європи і США, повідомляє Etoday.

Зараз ви читаєте новину «У Брюсселі голі іспанці протестували проти вбивства бельків (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути