Ексклюзиви
середа, 01 серпня 2007 17:33

У британських супермаркетах створять міні-в"язниці

Британський уряд розглядає ініціативу Міністерства внутрішніх справ по створенню камер для утримання правопорушників у великих супермаркетах і на стадіонах. Спеціальні камери, обладнані в місцях великого скупчення людей, могли б використовуватися при затриманні злодіїв, хуліганів з числа футбольних уболівальників або учасників акцій протесту, повідомляє Daily Express.

Представник Міністерства внутрішніх справ заявив, що для ухвалення рішення про організацію таких міні-в"язниць необхідно розробити чіткі критерії, по яких визначатимуться категорії правопорушників, що підлягають ув"язненню в камеру на місці затримання. Поліція і представники роздрібної торгівлі підтримують ідею створення так званих "Tesco jails", в яких затриманий може утримуватися до 4 годин. Протягом цього часу співробітники правопорядку зможуть встановити його особу, узяти пробу ДНК або винести попередження.

Проти даного законопроекту активно виступають судді і адвокати. Юристи вважають, що утримання правопорушника в місці, що не є поліцейською дільницею, може негативно відбитися на дотриманні його прав.

Зараз ви читаєте новину «У британських супермаркетах створять міні-в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути