пʼятниця, 04 липня 2008 16:47

У Британії випущений під заставу один з ватажків "Аль-Каїди"

Алжирця, підозрюваного в зв"язках з "Аль-Каєдою" та Осамой бін Ладеном, випушено під заставу з британської в"язниці суворого режиму "Лонг Лартін" в графстві Вустершир, пише видання TheGurdian в п"ятницю, 4 липня.

45-річний уродженець Алжиру, ім"я якого не розголошується, відомий пресі як обвинувачений "У". До вчорашнього дня влада тримала в секреті назву і місце в"язниці, в якій перебував "У", проте через халатність чиновників Міністерства юстиції місце ув"язнення підозрюваного стало відомо всім.

Справа в тому, що в прес-релізі британського Мін"юсту окрім умов звільнення "У" під заставу містилася точна адреса в"язниці, зазначає TheGurdian. Раніше британській пресі було заборонено повідомляти будь-які відомості, що можуть ідентифікувати "У".

За умовами звільнення під заставу "У" повинен знаходитися в своєму будинку 24 години на добу, 365 днів на рік. Виходити в сад він має право з 9 години ранку до 8 години вечора.

Про "У" відомо небагато. Постійно живе у Великій Британії з 1994 року. Його підозрюють, зокрема, в організації теракту 9/11 і тісній співпраці з Осамою бін Ладеном. В середині 90-х "У" можливо брав участь в підготовці терористів в афганських тренувальних таборах "Аль-Каїди", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Британії випущений під заставу один з ватажків "Аль-Каїди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути