Ексклюзиви
пʼятниця, 03 жовтня 2008 14:08

У Британії створено міністерство боротьби із змінами клімату

Нове міністерство енергетики і боротьби із змінами клімату створене в п"ятницю у Британії, підтвердила канцелярія прем"єр-міністра Гордона Брауна. Британський прем"єр в п"ятницю проводить крупні перестановки в уряді країни.

Створення нового міністерства покликане відобразити підвищення значущості енергобезпеки і ефективного витрачання енергії в умовах світової економічної кризи і підвищення цін на енергоносії, а також підсилити роботу по боротьбі із змінами клімату, якій Британія традиційно надає велике значення як на національному, так і на міжнародному рівні.

У пыдпорядкування міністерства перейшли питання, що раніше знаходилися в компетенції двох інших міністерств: енергетикою займалося міністерство бізнесу і підприємництва, змінами клімату - міністерство у справах навколишнього середовища, продовольства і сільського господарства.

Нове відомство очолить 38-річний британський політик Ед Мілібанд, який раніше був головою апарату британського кабінету міністрів (Cabinet Office). Його старший брат Девід Мілібанд на даний час є міністром закордонних справ Британії, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Британії створено міністерство боротьби із змінами клімату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути