вівторок, 20 травня 2008 14:04

У Британії дозволили створенні гібрида ембріонів людини й тварини

Депутати палати громад парламенту Великої Британії 19-20 травня розглядають проект Закону про запліднення людини й ембріології, що передбачає створення гібридних ембріонів людини й тварини.

Цей законопроект викликав суперечливу реакцію в британському суспільстві. Представники католицької церкви, ряд суспільних діячів і політиків висловилися категорично проти створення таких гібридів. За словами супротивників ініціативи, вона є "страхаючою" і "нагадує про експерименти типу Франкенштейна".

Опозиційна Консервативна партія внесла ряд виправлень у законопроект, з яких проводиться голосування.

Його перший раунд був присвячений дозволу створення гібридних ембріонів у принципі. У підсумку за дозвіл цієї ініціативи виступили 336 депутатів, проти - 176 парламентаріїв, тим самим використання ембріонів-гібридів схвалено парламентською більшістю в 160 голосів.

Тепер депутати мають проголосувати з інших ключових положень законопроекту. У їхньому числі - створення ембріонів з метою одержання тканин для лікування братів і сестер хворих дітей, визначення "батьківства" у випадку штучного запліднення жінки, а також встановлення нових обмежень по строках проведення абортів, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «У Британії дозволили створенні гібрида ембріонів людини й тварини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути