середа, 05 вересня 2007 09:32

У бразильському футбольному клубі пройшов обшук у справі Березовського

Бразильська поліція провела обшук у футбольному клубі "Корінтіанс". Вилучено комп"ютери та документи.

Керівників спонсора "Корінтіанс" – британської компанії Media Sports Investment (MSI) – підозрюють у фінансових махінаціях. Одним із власників MSI є Борис Березовській. У Бразилії виданий ордер на його арешт.

Під час обшуку один із співробітників клубу спробував утекти, прихопивши комп"ютер. Колишній президент клубу Альберто Дуаліб і декілька директорів викликані на допит.

Прокуратура звинувачує колишнє керівництво "Корінтіанс" у змові та шахрайстві. Вони нібито з 2000 по 2005 рік підробляли бухгалтерську звітність на суму в 255 тисяч доларів.

Генеральна прокуратура Бразилії також підозрює керівництво MSI у відмиванні грошей та створенні злочинної групи. Нагадаємо, слідчі зацікавилися "Корінтіанс", коли частина його керівників поставила під сумнів походження грошей, що спрямовуються на фінансування клубу.

Співпраця "Корінтіанс" і MSI почалася 2004 року, за цей час компанія інвестувала в клуб мільйони доларів для покупки провідних гравців, проте гроші на рахунки "Корінтіанс" у результаті надходити припинили.

Раніше бразильська прокуратура видала ордери на арешт не тільки Березовського, але і його ділового партнера Кіа Джурабчіана та фінансового директора інвестиційної групи Нояна Бедру. У 2005 році Березовського затримували в аеропорту Сан-Паулу, проте після допиту його відпустили.

За словами самого Березовського, виданий бразильським судом ордер на його арешт за звинуваченням у відмиванні грошей є частиною "політизованої кампанії" Кремля, спрямованої проти нього, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У бразильському футбольному клубі пройшов обшук у справі Березовського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути