Ексклюзиви
вівторок, 22 січня 2008 15:34

У Бразилії знайшли велике газове родовище

Біля берегів Бразилії виявлене велике родовище природного газу, яке отримало назву Юпітер. Національна бразильська компанія Petrobras, що зробила це відкриття, стверджує, що розмір Юпітера значно перевершує розміри Тупі - найбільшого в Бразилії нафтогазового родовища.

Тупі вважається найзначнішою знахідкою, зробленою за останні 20 років в цій країні, а його об"єм оцінюється у вісім мільярдів барелей нафти.

Нове родовище знаходиться в 37 кілометрах від Тупі і розташоване в 5100 метрів нижче рівня моря. Точні дані щодо об"ємів газу, що містяться на Юпітері, компанія Petrobras не називає.

Юпітер став третім в низці великих відкриттів родовищ вуглеводневої сировини в Бразилії. Родовище Тупі було виявлене в листопаді 2007 року недалеко від узбережжя Ріо-де-Жанейро. У грудні 2007 року в сусідньому з Ріо штаті Еспіріту-Санту знайшли значні запаси стислого природного газу і нафти. З урахуванням останніх відкриттів Бразилія розраховує стати одним з найбільших постачальників нафти і газу в світі, повідомляє ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії знайшли велике газове родовище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути