Ексклюзиви
пʼятниця, 25 січня 2008 11:02

У Бразилії заборонили вирубування лісу в Амазонії

У Бразилії заборонили вирубування лісу в Амазонії

Уряд Бразилії заборонив вирубування лісу в 36 районах Амазонії. Таке рішення було ухвалене за підсумками надзвичайного міністерського засідання під головуванням президента країни Лула да Сілви.

За словами міністра навколишнього середовища Бразилії Маріни Сілва, ембарго на вирубку амазонської сельви вводиться в 36 округах чотирьох штатів країни. Для контролю за дотриманням введених обмежень планується залучення сил поліції і регулярної армії.

Приводом для сьогоднішнього надзвичайного засідання стали дані про різке збільшення темпів зникнення амазонської сельви. Так, за даними міністерства навколишнього середовища Бразилії, з серпня по грудень 2007 року в регіоні були вирубані ліси на площі в сім тисяч квадратних кілометрів.

Вирубування амазонської сельви - одне з найбільш гострих питань як внутрішньої, так і зовнішньої політики Бразилії.

Міжнародне співтовариство не раз дорікало країні в неефективному використанні природних ресурсів в регіоні. Проте Президент ставить собі в заслугу значні успіхи в запобіганні вирубці лісів.

Нагадаємо, у вересні 2007 року Лула та Сілва заявив з трибуни 62-ої ООН Генасамблєї в Нью-Йорку, що його країна зробила значні зусилля для зменшення екологічних змін в світі, удвічі скоротивши вирубку лісів Амазонії за останні роки, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії заборонили вирубування лісу в Амазонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути