Ексклюзиви
вівторок, 24 червня 2008 13:09

У Бразилії ув"язнені отримували наркотики за допомогою голубиної пошти

Ув"язнені Бразильської в"язниці "Марілія" використовували голубину пошту для доставки в камери наркотиків і запчастин до мобільних телефонів. Приводом для тривоги керівництва в"язниці, розташованої в 444 кілометрах від Сан-Паулу, послужило різке зростання кількості вилучених у в"язнів наркотиків і мобільних телефонів.

На ситуацію ніяк не вплинула установка новітньої системи безпеки, через яку в обов"язковому порядку проходять всі відвідувачі.

Охорона в"язниці почала розслідування і незабаром звернула увагу на дивну поведінку деяких голубів, які живуть на даху в"язниці, - деяким з них було помітно важко при польоті. Згодом з"ясувалося, що до голубиних лапок було прив"язано спеціальні контейнери для транспортування невеликих предметів.

За словами фахівців, хтось з ув"язнених зумів приручити голубів і влаштувати їм гніздо в одній з камер. Потім птахів переправляли спільникам на волі з одним із відвідувачів. У в"язницю вони поверталися вже з "корисним вантажем".

Голуби дуже розумні птахи з відмінною пам"яттю. Так, у Великобританії голуб знайшов свого першого господаря через десять років після розставання. Голуб Бумеранг прославився серед голуб"ятників ще в трирічному віці, коли зміг повернутися в Скіптон з міста Алхерікас на півдні Іспанії, подолавши майже 2 тисячі кілометрів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії ув"язнені отримували наркотики за допомогою голубиної пошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути