пʼятниця, 30 травня 2008 14:05

У Бразилії сфотографували невідоме плем"я індіанців (ФОТО)

У Бразильській сельві уздовж річки Енвіра (Envira) виявлено і сфотографовано з повітря невідоме місцевій владі плем"я індійців.

На фотознімках, зроблених з гелікоптера, видно шість очеретяних хатин, великі ділянки обробленої землі і самі індійці, які ціляться в повітря з луків. Видно, що їх тіла забарвлені в яскраво-червоний колір.

Це плем"я, що живе в непрохідних лісах на межі Бразилії і Перу, - одне з багатьох суспільств, яких не торкнулася цивілізація, на території Південної Америки. Всього в світі налічується більше 100 таких груп, велика частина яких знаходиться в цих двох країнах, повідомляє міжнародна організація "Виживання" (Survival International).

Племена, що зберігають первісний устрій, стикаються з масою проблем при контакті з сучасною цивілізацією: їм загрожує виселення з відвічних територій, безкарне фізичне знищення і загибель від незнайомих їм хвороб.

"Те, що відбувається в цьому регіоні, є масштабним злочином проти природного світу племен, флори і фауни лісу. Це свідчить про ту ірраціональну жорстокість, з якою ми, "цивілізовані" люди, поводимося з навколишнім світом", - говорить Хосе Карлос Мейрельєс (Jose Carlos Meirelles), експерт "Виживання". Стівен Коррі (Stephen Corry), глава цієї організації, вважає, що "світ повинен розплющити очі на проблему первісних племен. Території, що займають племена, повинні охоронятися законом, інакше ми станемо свідками їх повного вимирання".

Індіанськими племенами Південної Америки цікавляться не тільки етнографи, але і педагоги: відома мандрівниця Жанна Ледлофф провела у венесуельському племені єкуана більше двох років, внаслідок чого народилася унікальна книга про раннє виховання дітей, повідомляє Вокруг Света.

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії сфотографували невідоме плем"я індіанців (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути