субота, 19 квітня 2008 12:32

У Болівії знайдено новий смертельний вірус - є перші жертви

Американські вчені відкрили новий небезпечний вірус, який став причиною смерті принаймні однієї людини в Болівії, пише журнал Pathogens.

На думку вчених, новий вірус, який отримав назву аренавірус Чапаре, вкрай небезпечний і поширюється, як і більшість вірусів, гризунами. Він має відношення до таких вірусів, які викликають лихоманку Ласса та інші геморагічні лихоманки, як аргентинська та болівійська. Рівень смертності від цих захворювань складає близько 30%.

Проте генетично новий вірус відрізняється від раніше відомих. Перші проби аренавіруса Чапаре отримали болівійські лікарі й американські військові медики з Ліми (Перу).

Жертвою нового вірусу став 22-річний житель болівійської Кочабамби. Спочатку все починалася як звичайний грип: головний біль, висока температура і ломота в тілі. Але вже через два дні у молодої людини почалися кровотечі, і він помер. Спочатку лікарі думали, що молода людина підхопила жовту лихоманку або лихоманку Денге.

Від лихоманки Денге в Латинській Америці торік померли 87 людей, а перехворіли близько 93 тисячі. Жовта лихоманка забрала життя 17 людей у Бразилії та Парагваї, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Болівії знайдено новий смертельний вірус - є перші жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути