вівторок, 11 грудня 2007 17:15

У Білорусії з"явився телеканал, що спонсорується Польщею

У Білорусії у вівторок почав свою роботу новий білоруський телеканал "Белсат ТБ", створений за ініціативою і за підтримки польського уряду і телебачення Польщі, повідомило польське інформагентство IAR.

За його інформацією, "Белсат ТБ" буде єдиним незалежним супутниковим ТБ-каналом, що віщає на білоруській мові. Редакційний колектив нового телебачення складуть 80 чоловік, більшість з яких - білоруси.

Перший час роботи каналу редакція планує тестове віщання щоденної тригодинної програми, в яку разом з рештою передач увійдуть інформаційний блок під назвою "Оглядач" з тривалістю в декілька хвилин, а також півгодинна аналітична програма. За прогнозами IAR, аудиторія нового каналу налічуватиме близько 700 тисяч чоловік, повідомляє РИА "Новости".

Підтвердження даної інформації з боку білоруських офіційних осіб поки не послідувало.

Нагадаємо, що останніми роками відносини Білорусії та Польщі залишаються вельми напруженими. При цьому сторони звинувачують один одного в небажанні підтримувати добросусідські відносини.

Так, в жовтні цього року лідер незареєстрованого білоруською владою Союзу поляків Анжеліка Борис була оштрафована за рішенням білоруського суду за нецензурну лайку у присутності співробітників міліції. Також за нецензурну лайку на вулиці був затриманий, а потім арештований на 10 діб один з активістів Союзу поляків Ігор Банцер, редактор журналу Magazyn Polski na uchodzstwie. МЗС Польщі виразив протест і зажадав негайно звільнити затриманих.

Відзначимо також, що в Білорусії майже два роки був відсутній польський посол, він повернувся до Мінська тільки в кінці вересня цього року, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусії з"явився телеканал, що спонсорується Польщею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути