четвер, 21 лютого 2008 11:57

У Белграді закриті школи і відмінена плата за проїзд через масові протести

 У Белграді у зв"язку з масовою маніфестацією "Косово - це Сербія" закриті школи і відмінена плата за проїзд у громадському транспорті. У акції протесту проти самопроголошення  незалежності Косова, як очікується, зберуться кілька сотень тисяч сербів, повідомляє AFP.

Очікується, що у мітингу протесту візьмуть участь видатні діячі культури з Сербії, включаючи відомого режисера Еміра Куштуріцу. Президент Сербії Борис Тадіч і прем"єр-міністр Воїслав Коштуніца закликали співгромадян зберігати спокій. Акція "Косово - це Сербія" почнеться о 17:00 за місцевим часом напроти колишньої будівлі югославського парламенту.

Офіційний Белград, а також низка інших країн, відмовляється визнати легітимність Косова. Водночас Косово вже отримало визнання Сполучених Штатів і Австралії, підтримку незалежності сербської автономії так чи інакше висловили 18 з 27 країн-членів Євросоюзу, включаючи Німеччину, Францію, Велику Британію та Італію, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Белграді закриті школи і відмінена плата за проїзд через масові протести». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути