пʼятниця, 22 лютого 2008 19:43

У Белграді з посольство США евакуйовано весь техперсонал

Посол США в Сербії просить держдепартамент евакуювати техперсонал посольства в Белграді у зв"язку з вчорашнім нападом тих, хто протестував проти незалежності Косово.

Посол (США) і основний персонал (посольства) залишаться в Белграді.

Евакуацію було потрібно, щоб забезпечити безпеку персоналу американського посольства у зв"язку з помітним зростанням в Сербії антиамериканських настроїв.

Минуло ночі акція протесту в Белграді проти одностороннього оголошення незалежності Косово, визнаній США і низкою європейських країн, переросла в масові безлади. За даними МВС Сербії, поліція затримала 192 людини. Поранення отримали 130 чоловік - 78 цивільних осіб і 52 поліцейських.

Американське посольство в Белграді відновить роботу у вівторок після ремонту будівлі, яку напередодні підпалили учасники безладів. Після гасіння пожежі на першому поверсі виявили обгоріле тіло, яке було відправлено до Інституту судової медицини для з"ясування причини смерті і особи загиблого, повідомляє МВС, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Белграді з посольство США евакуйовано весь техперсонал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути