Ексклюзиви
понеділок, 08 вересня 2008 15:41

У Бельгії зацвіла найбільша квітка на планеті (ФОТО)

 
У минулі вихідні дні в ботанічному саду бельгійського міста Мейзе розпустилася найбільша квітка на планеті Amorphophallustitanum, або як його ще називають трупна квітка.

Місяць тому в цьому ж ботсаду зацвіла перша квітка іншої рослини цього сімейства, яке вийшло така назва через специфічний трупний запах, який видають квіти.

Відомо, що у висоту квітка, що розпустилася, досягає 1,9 метра, а її вага складає близько 18 кілограмів. При цьому це ще не рекорд - вага гігантської рослини, яка квітне всього 72 години і один раз на 5-10 років, може досягати ста кілограмів.

Представники ботсаду рекомендують милуватися TitanArum, яка має видатний товкач жовтого кольору, висота якого може досягати від півтора до трьох метрів у висоту і який обрамляє пурпуровий віночок, лише за наявності носової хустки.

Не дивлячись на те, що трупна квітка дуже погано пахне, деякі стверджують, що вона є носієм сильного заряду сексуальної енергії.

Відзначимо, що TitanArum був відкритий в 1878 році на індонезійському острові Суматра. А ось штучно її змогли виростити лише в декількох ботанічних садах світу, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Бельгії зацвіла найбільша квітка на планеті (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути