вівторок, 02 вересня 2008 09:46

У Бангкоку ввели надзвичайний стан

У Бангкоку ввели надзвичайний стан
Прем"єр-міністр Таїланду Самак Сундаравей оголосив 2 вересня про введення в Бангкоку надзвичайного стану, повідомляє AFP з посиланням на державне радіо Таїланду. Жителям столиці заборонено збиратися більш ніж по п"ять осіб.

Генерал Анупонг Паоджінда, який очолює армію Таїланду, призначений главою команди з виконання указу про надзвичайний стан. У повноваження генерала входить "забороняти громадянам відвідувати будь-яке місце і евакуювати громадян з будь-якого місця."

Заступниками Паоджінди призначені шеф поліції Бангкока і командувач військами столичного округу.

Оголошення надзвичайного стану послідувало через декілька годин після запеклих зіткнень демонстрантів, які вимагають відставки прем"єр-міністра, і прихильників уряду. У сутичках загинула щонайменше одна людина і десятки дістали поранення.

Зіткненням передувала блокада головної урядової будівлі Бангкока, яку 26 серпня розпочала Народна ліга за демократію. Близько 15 тисяч опозиціонерів, які зібралися біля неї, вимагають відставки уряду Самака Сундаравея.

Опозиція звинувачує прем"єра в продовженні політичного курсу його попередника, звинуваченого в корупції, а також в намірі повалити короля Пуміпона Адульядета Раму IX і оголосити Таїланд республікою.

Також опозиціонери на декілька днів зупинили роботу аеропортів в провінції Крабі та на острові Пхукет. Залізничний рух в країні досі паралізований страйком залізничників, які підтримують вимоги опозиції, а лідери найбільшої профспілки Таїланду заявили у понеділок про намір відключити урядові будівлі від електро- і водопостачань, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Бангкоку ввели надзвичайний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути