Ексклюзиви
вівторок, 05 лютого 2008 12:21

У Баку створять музей нафти

 Президент Азербайджану Ільхам Алієв підписав розпорядження про створення в Баку музею нафти. Як повідомляє агентство "Тренд", протягом місяця Державна нафтова компанія повинна представити свої пропозиції з цього питання, а їх реалізацією займеться кабінет міністрів республіки.

У своєму розпорядженні Алієв відзначив виняткове значення нафти у зміцненні незалежності країни. Саме нафта, видобуток якої почалася в Азербайджані у середині 19 століття, на думку президента, дала змогу республіці "підкорити вершини в різних галузях".

"Демонстрація славного шляху, пройденого за сто шістдесят років нафтовою промисловістю, що з"явилася основним чинником розвитку економіки республіки, і досягнутих успіхів, вивчення великої історії азербайджанської нафти як однієї з дуже знаменних подій в житті нашого народу, і виховання молодого покоління у дусі пошани до національного надбання Батьківщини роблять особливо необхідним створення в країні музею нафти", - йдеться  у президентському розпорядженні.

Запаси нафти в Азербайджані оцінюються в шість мільярдів тонн, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Баку створять музей нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути