пʼятниця, 04 лютого 2011 18:08

У Азарова вирішили повернутися до вакцини, що убила школяра

У Азарова вирішили повернутися до вакцини, що убила школяра

В Україну везуть індійські вакцини для виконання вимог Національного календаря щеплень. Українські ЗМІ з посиланням на джерела у МОЗ стверджують, що причина переходу на нові препарати – у бажанні урізати і заощадити вакцинальні бюджети, пише "Фраза".

Сайт також повідомляє: "Індійські ліки в рази дешевш і європейських та американських – тих, які закуповувалися раніше і відповідали усім заявленим вимогам".

Разом з тим, у МОЗ не можуть пояснити, на якій підставі в країну знову завозиться у тому числі та вакцина, від якої у 2005 році помер підліток.

Нагадаємо, у травні 2005 року у Краматорську після щеплення від кору і краснухи помер школяр Антон Тищенко. Ще приблизно 90 його ровесників – учнів інших шкіл Краматорська – були госпіталізовані з поствакцинальними ускладненнями різного ступеня тяжкості. Як з'ясувала Спеціальна слідча комісія Верховної Ради, щеплення носили позаплановий характер і були зроблені індійським препаратом, що не пройшов належних лабораторних досліджень і не зареєстрований в Україні. Більше того, використання вакцини носило явно експериментальний характер.

Після оприлюднення результатів розслідування, використання "убивчого" препарату було заборонене. Однак тепер він знову може потрапити до поліклінік і вакцинальних кабінетів тільки лише тому, що є дешевшим від решти препаратів подібного типу.

Зараз ви читаєте новину «У Азарова вирішили повернутися до вакцини, що убила школяра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути