субота, 02 серпня 2008 17:37

У Австрії продається Місячне озеро

Одне з останніх в Австрії приватних озер, Мондзеє (Mondsee, Місячне озеро), виставлено на продаж, повідомляє в суботу AFP. Озеро розташоване в горах недалеко від Зальцбурга, його ширина складає півтора кілометри, довжина - одинадцять, а глибина досягає 65 метрів.

Озеро є власністю Ніколетт Вехтер (NicoletteWaechter) і належить її родині з 1760 року. До цього воно належало монастирю бенедиктинців. Вехтер успадкувала озеро і його береги в 1977 році й відтоді здавала в оренду прибережні землі та пірс.

60-річна жінка має намір отримати за озеро приблизно 16 мільйонів євро. Кажучи про причини продажу, вона пояснює, що втомилася управляти таким майном, і заявляє, що потенційні покупці вже вишикувалися в довгу чергу.

Як зазначає інформаційне агентство, з приблизно сотні австрійських озер площею більше 5 гектарів (0,05 квадратних кілометра, для порівняння площа Могндзеє складає 14 квадратних кілометрів) приватними в даний час залишаються лише п"ять, у тому числі й виставлене на продаж. З них одним володіє приватна особа, одне належить риболовецькому клубу, а господарями двох останніх є міста Інсбрук та Брегенз, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «У Австрії продається Місячне озеро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути