понеділок, 04 лютого 2008 13:20

У Австралії водій "протаранив" компанію підлітків і втік: 6 загиблих

В Австралії водій з 4-річною дитиною на колінах "протаранив" компанію підлітків, після чого втік. Шестеро з п"ятнадцяти потерпілих дітей померли.

Аварія сталася в австралійському містечку Мілдура, на північний схід від Аделаїди, повідомляє Theage.com. Причому після ДТП винуватець трагедії залишив місце події, залишивши поранених підлітків вмирати.

На лаві підсудних опинився 35-річний Томас Грехем Тоул, який став можливим  винуватцем ДТП на вулиці Майєл в Мілдурі 18 лютого 2006 року.

Він звинувачується у шести вбивствах з необережності, із спробою втекти з місця події і ненаданням допомоги потерпілим. Крім того, Тоула звинувачують у порушенні шести пунктів правил дорожнього руху.

За словами прокурора Марка Гембла, того дня обвинувачений повертався від свого брата разом з 4-річним сином і 10-річною донькою. Причому хлопчик сидів на колінах водія, а дівчинка - на пасажирському сидінні поряд з ним. Саме у цей момент обвинувачений і наїхав на групу з тринадцяти підлітків, які відзначали 16-річчя свого приятеля.

Як розказав свідок, машина Тоула рухалася на високій швидкості. Лише в останню мить звинувачений зробив екстрене гальмування, так що його автомобіль навіть розвернуло на дорозі і він вилетів за межі дороги, збивши компанію підлітків.

Відразу після аварії Тоул втік, залишивши своїх поранених дітей напризволяще, стверджує державний обвинувач. Лише брат Тоула згодом зміг умовити його подзвонити у поліцію і здатися.

В результаті ДТП п"ятеро дітей загинули на місці, а шоста дитина померла пізніше. Померли 16-річні Шейн Хірст, його 17-річна сестра Еббі Хірст, 15-річний Стіві-Лі Вайт, 16-річний Корі Доулінг, 16-річна Кассандра Маннерс і 16-річний Джосі Кальві.

Сам Тоул стверджував у поліції, що швидкість його автомобіля у момент аварії не перевищувала 90 кілометрів на годину при дозволених 100 км/год. Він пояснив, що виїхав з-за рогу і несподівано побачив перед собою перешкоду, так що не встиг зреагувати. Після наїзду Тоул, за його словами, вийшов з машини і почув крики про допомогу.

За словами підсудного, він підходив до потерпілих і питав, чи все в порядку. Проте свідки спростовують свідчення Тоула. Більше того, один з потерпілих навіть схопив пляшку і від досади кинув її у винуватця аварії, проте промахнувся.

Діти Тоула також отримали видимі травми обличчя. Проте підсудний втік з місця події. За словами прокурора, Тоул пробув на місці аварії не більше 30 секунд.

32-річний свідок події і власник будинку, де проходила молодіжна вечірка сказав, що швидкість автомобіля Тоула у момент аварії була не нижча 140 км/ч. При цьому чоловік сам є досвідченим водієм з 10-річним стажем.

Захисник Тоула Роберт Ріхтер має намір оскаржити висновки звинувачення. Перш за все, він доводитиме колегії з 14-ти присяжних, що його клієнт не перевищив допустиму швидкість. Адвокат також вважає, що син на колінах Тоула не міг стати причиною аварії.

Ріхтер також спробує довести, що до аварії могла призвести вузькість дорогі або відсутність попереджувальних знаків.

За словами захисника, місце події Тоул залишив тому, що сам знаходився в "очевидній небезпеці", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Австралії водій "протаранив" компанію підлітків і втік: 6 загиблих ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути