Ексклюзиви
понеділок, 05 травня 2008 09:28

У Австралії вивели "зачарований" сорт яблук

У Австралії вивели "зачарований" сорт яблук
Австралійські селекціонери вивели новий сорт яблук, які, якщо їх розрізати, не стають бурими, повідомляє газета Guardian в неділю. Завдяки стійкості до окислення такі яблука здатні декілька годин зберігати свіжість. Новий сорт отримав назву Enchanted ("Зачарований") і найближчими роками вийде на австралійський і світовий ринки.

"Зачаровані" яблука були виведені шляхом схрещування сортів LadyWilliams і GoldenDelicious, при цьому учені не вдавалися до технології безпосередньої генетичної модифікації рослин.

Міністр сільського господарства Австралії Ким Чанс заявив, що завдяки своїм властивостям новий різновид має багато переваг перед конкуруючими сортами. Яблука можна нарізати і покласти часточками на тарілку або вижати з них сік, який також довго збереже свої властивості. При переробці яблука Enchanted дозволяють використовувати меншу кількість консервантів, ніж сорти, що існують на сьогоднішній день, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Австралії вивели "зачарований" сорт яблук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути