Ексклюзиви
вівторок, 11 березня 2008 12:46

У Австралії набув чинності Кіотський протокол

Кіотський протокол почав діяти в Австралії 11 березня, пише The Sydney Morning Gerald. Угода набула чинності за 90 днів після того, як австралійський прем"єр-міністр Кевін Рудд передав відповідні документи генеральному секретареві ООН.

Виступаючи в парламенті, Кевін Рудд наголосив, що велике значення планується надати системі обліку викидів вуглекислого газу в навколишнє середовище. Він також зазначив, що ратифікація Кіотського протоколу робить Австралію повноправним учасником міжнародних форумів, присвячених глобальним проблемам людства.

Представники опозиції закликають обережного ставитися до законопроектів у сфері екології і ретельного вивчати потенційні економічні наслідки. Уряд Рудда вже піддавали критиці за відмову від угоди на постачання ядерного палива до Індії.

Видання наводить результати опитувань, проведених австралійськими дослідницькими центрами. Тільки сім відсотків опитаних були проти ратифікації Кіотського протоколу, при цьому близько двох третин визнали підписання протоколу необхідним.

Слід зазначити, що перший етап виконання країнами-учасниками зобов"язань щодо зниження викидів парникових газів почався 1 січня 2008 року і має тривати до 31 грудня 2012 року, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Австралії набув чинності Кіотський протокол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути