понеділок, 17 вересня 2007 08:27

У авіакатастрофі в Таїланді загинула 91 людина (ФОТО)

Представники авіакомпанії Orient Thai Airways, літак якої розбився в неділю, 16 вересня, в таїландському місті Пхукет, заявили, що жертвами катастрофи стали 91 пасажир, 55 з яких є іноземцями.

Відомо, що на борту авіалайнера McDonnell Douglas MD-82 знаходилися 123 пасажири і сім членів екіпажу. Таким чином, 39 чоловік, що знаходилися на борту, залишилися в живих. Серед загиблих - 55 іноземців і 36 підданих Таїланду.

Як повідомив представник аеропорту в Бангкоку Чайсак Чай-аркад, серед виживших є вісім британців, два австралійці, а також німці, ізраїльтяни і італійці. За деякими даними, в списку іноземців, що вижили, є також ірландець і іранець.

Рейс OG 269 малобюджетної авіакомпанії One To Go виконував політ за маршрутом Бангкок-Пхукет. За попередньою версією причиною аварії могли стати погані погодні умови. Лайнер зісковзнув зі злітно-посадочної смуги, врізався в дерева і загорівся, розвалившись на дві частини. В результаті цього 91 людина загинула і 42 отримали поранення. Шестеро постраждалих знаходяться у важкому стані з опіками 60 відсотків поверхні тіла.

Як розповіли очевидці, літак сідав на дуже великій швидкості. Можливо, в останню мить пілот передумав здійснювати посадку, і зробив різкий маневр, щоб підняти літак, але цього не вдалося.

Заступник міністра транспорту Таїланду Сансерн Вонгчаум повідомив, що бортові самописці вже виявлені. "Для встановлення (істинних) причин аварії необхідно почекати розшифровки "чорних ящиків". Для цього ми відправимо їх до США", - сказав він, уточнивши, що процедура займе один тиждень.

Острів Таїланду Пхукет є одним з найпопулярніших туристичних напрямів в Південно-Східній Азії. Щорічно там відпочивають мільйони іноземних туристів, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У авіакатастрофі в Таїланді загинула 91 людина (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути