Ексклюзиви
субота, 09 серпня 2008 19:06

У Японії величезні затори: віруючі з"їжджаються на могили

Навантаження на транспортну систему Японії зросло сьогодні у кілька разів у порівнянні зі звичайними днями - саме так щорічно в серпні у Країні висхідного сонця знаменується початок і завершення традиційного буддійського свята поминання покійних "о-бон".

Автомобільний затор протяглістю 38 кілометрів утворилася на швидкісній автомобільній дорозі в японській префектурі Хіоґо. Схожа картина спостерігається і на низці інших автотрас, де дорожні затори також нерідко сягають десятків кілометрів. Залізничні вокзали й аеропорти переповнені, а квитки на потяги та літаки практично повністю розкуплені.

Як повідомляє адміністрація токійського міжнародного аеропорту Наріта, сьогодні його послугами скористаються майже 52 тисячі людей. Кількість пасажирів, які бажають вирушити від Токійського вокзалу на швидкісних поїздах Сінкансен, часом перевищує кількість посадочних місць на 60%. Проте пік навантаження, запевняють "транспортники", припаде на 13 серпня. Потім ситуація повториться 17 серпня, коли японці повертатимуться додому після тижневих канікул.

Більшість жителів країни в свято "о-бон" вирушають до провінції, щоб побачити родичів або відвідати могили рідних, а також їздять у туристичні поїздки за кордон. Цього року найбільшою популярністю користуються Південна Корея і Тайвань. Потрапити на материковий Китай зараз коштує дуже дорого через Олімпійські ігри, що стартували напередодні в Пекіні.

За традицією, свято проводять в 15-й день 7-го місяця за місячним календарем. Згідно з японським повір"ями, в ці дні відкриваються брами до потойбічного світу, й духи приходять на землю для спілкування з живими родичами.

Хоча на "о-бон" належить поминати померлих, це свято зовсім не має скорботного характеру. В багатьох провінційних містечках і селах вночі, коли спадає виснажлива спека, влаштовують колективні багатогодинні танці під гуркіт барабанів і музику флейт.

Влада старанно попереджає населення про небезпеку непомірного вживання міцних напоїв у серпні, коли температура при вкрай високій вологості зашкалює за 40 градусів, повідомляють Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «У Японії величезні затори: віруючі з"їжджаються на могили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути