Ексклюзиви
четвер, 31 січня 2008 15:30

У Японії 400 чоловік отруїлися пельменями

У Японії число отруєних китайськими пельменями перевищило 400 чоловік, повідомили джерела в префектурах Тіба і Хіого.

Скандал вибухнув в середу, коли стало відомо, що, щонайменше, 10 чоловік було екстрено госпіталізовано з симптомами гострого харчового отруєння. 5-річна дівчинка на короткий час навіть впала в кому.

В результаті лабораторної перевірки в пельменях виявлений токсин - метамідофос. У КНР він використовується як інсектицид. У людини цей хімікат викликає блювоту, діарею і судоми. Фахівці також не унеможливлюють летального результату.

У всіх японських магазинах екстрено вилучається морожена продукція китайського виробництва. Небезпечними оголошено більше 20 найменувань товарів. Люди в масовому порядку повертають сумнівний товар. Відкриті гарячі телефонні лінії, по яких можна отримати інформацію про отруйні пельмені і симптоми отруєння.

Поліція і експерти не виключать, що отрута могла бути додана вже в процесі виготовлення пельменів з необережності або навмисно. В зв"язку з цим уряд Японії звернувся до китайських властей провести ретельну перевірку. КНР заявило про повну готовність до співпраці, висловивши "глибоке співчуття" з приводу того, що трапилося.

Постачальники китайських напівфабрикатів побоюються, що скандал може привести до гігантських фінансових втрат через падіння попиту на їхню продукцію в Японії, повідомляє "ПРАЙМ-ТАСС".

Зараз ви читаєте новину «У Японії 400 чоловік отруїлися пельменями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути