Ексклюзиви
середа, 20 лютого 2008 09:32

У Антарктиці виявлені павуки-гіганти

 Австралійські учені, що досліджують підводний світ Антарктики, у вівторок оголосили про те, що в антарктичних водах, на глибині близько двох тисяч метрів, був виявлений новий вид морських істот, зокрема гігантські морські павуки і морські черв"яки.

Учені, що беруть участь у міжнародній програмі по дослідженню морської флори і фауни, заявили, що не все з виявлених ними зразків вдалося ідентифікувати. На їх думку, в результаті антарктичної експедиції реєстр морських тварин може поповнитися раніше не відомими науці екземплярами.

Гігантські розміри деяких знайдених тварин дуже характерні для представників підводної фауни Антарктики, заявив керівник австралійської експедиції Мартін Рідл. Феномен гігантизму, що виражається у тому, що на великих глибинах деякі тварини досягають дуже великих розмірів, досі не має повного наукового обґрунтування.

Крім австралійського, в експедиції брали участь французьке і японське наукові судна, які займалися вивченням морського життя на ближчих до поверхні води рівнях. Всі зразки знайдених ними живих істот будуть направлені до спеціалізованих установ для вивчення їх ДНК і аналізу тканин.

Одна з цілей міжнародного дослідження вод світового океану - з"ясувати вплив на підводну фауну такого чинника, як глобальне потепління, повідомляє агентство AP.

Зараз ви читаєте новину «У Антарктиці виявлені павуки-гіганти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути