вівторок, 01 травня 2007 11:58

У Англії почалося нашестя отруйних гусениць

У Великобританії почалося нашестя отруйних гусениць волнянки-златогузки (Euproctis chrysorrhoea), пише в неділю газета The Daily Telegraph.

Цей вид, як правило, мешкає біля південно-східного побережжя острова. Проте ічерез теплі зими останнім часом гусениці почали розповсюджуватися углиб країни. За словами вчених, тепер їх часто можна виявити в Лондоні, Йоркширі і на всьому півдні Великобританії. При цьому видання відзначає, що, на відміну від гусениць златогузки, кількість гусениць інших метеликів, що мешкають в Сполученому Королівстві, скоротилася.

Темно-червона або коричнева гусінь Euproctis chrysorrhoea має довжину близько чотирьох сантиметрів. Вона покрита волосками, що містять отруту, яка викликає роздратування шкіри аж до появи рубців, а також серйозні проблеми з диханням. Метелик златогузка є шкідником фруктових дерев, але також переходить і на інші листяні породи, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «У Англії почалося нашестя отруйних гусениць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути