Ексклюзиви
вівторок, 15 травня 2007 10:38

У Афінах масові страйки призведуть до хаосу на дорогах

У Греції у вівторок, 15 травня, проходить загальний 24-годинний страйк, у якому беруть участь профспілки державних службовців і працівників приватного сектору, установи і відомства, транспорт і медичні установи.

Головною вимогою страйкарів до правоцентристського уряду країни є ретельне розслідування скандалу навколо інвестицій пенсійних фондів. ЗМІ звинуватили керівництво двох державних фондів у  купівлі державних цінних паперів з використанням непрозорих схем. Жодне з цих обвинувачень поки не було доведено, однак вони вже  змуили піти у відставку відповідального за пенсійну систему міністра праці Саввасу Тсіурідіса.

Під час страйку припинять роботу державні установи і багато приватних підприємств.

В Афінах не буде працювати метро, перервуть роботу трамваї і тролейбуси, а автобуси не з"являться на вулицях протягом декількох годин зранку і пізно ввечері.

Державна авіакомпанія Olympic Airlines скасувала 62 внутрішніх рейси і змінила час відправлення 30 рейсів. Друга в країні авіакомпанія Aegean Airlines скасувала 38 польотів.

До страйку приєдналися працівники портів, що утскладнить морське повідомлення між численними грецькими островами.

Лікарні по всій країні будуть обслуговувати тільки екстрені випадки.

Уже в другий раз за останні тижні страйкують журналісти, пенсійний фонд яких також виявився замішаний у  гучному скандалі з облігаціями. Протягом вівторка грецькі ЗМІ не будуть передавати новини, а в середу не вийдуть газети.

У мегаполісі Афін, де проживають більше чотирьох мільйонів людей, подібні страйки означають хаос на дорогах, і без того звичайно перевантажених. Не маючи можливості переміщатися по місту на суспільному транспорті, тисячі афинян сядуть за кермо своїх автомобілів, які вони ззавичай залишають вдома. Кількість автомобілів на дорогах збільшиться і за рахунок страйкарів, з яких далеко не усі будуть брати участь у демонстраціях - більшість, як показала практика, воліє використовувати зайвий вихідний день для відпочинку за містом, передає РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Афінах масові страйки призведуть до хаосу на дорогах ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути