понеділок, 15 жовтня 2007 16:34

У Афганістані постраждали 14 військовослужбовців НАТО

У Афганістані 14 військовослужбовців НАТО отримали поранення в зіткненнях з талібами.

Як повідомили представники НАТО, загін потрапив в засідку в неділю під час бойового патрулювання в провінції Вардак, що розташована на північний захід від Кабула. Військовослужбовці негайно викликали підтримку з повітря.

При цьому командування не повідомляє про втрати серед талібів і постраждалих серед мирного населення.

Національність поранених також не уточнюється, проте відомо, що більшість військовослужбовців, що знаходяться у складі Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані (ISAF) в провінції Вардак, складають турецькі солдати.

Окрім ISAF, в операціях на території Афганістану бере участь багатонаціональний контингент антитерористичної коаліції, очолюваної представниками командування озброєних сил США.

За заявами представників США і НАТО, основними завданнями обох контингентів є пошук і знищення бойовиків руху ісламістів "Талібан" і міжнародного терористичного угрупування "Аль-Каїда".

Крім того, представники США і НАТО стверджують, що іноземні військові формування допомагають уряду Афганістану формувати національні силові структури.

Приводом для початку операції США і їх союзників в Афганістані послужив теракт, здійснений бойовиками "Аль-Каїди" 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку, коли за допомогою двох захоплених терористами пасажирських літаків були зруйновані башти Усесвітнього торгового центру.

З початку військової операції в Афганістані загинули щонайменше 707 іноземних військовослужбовців, передає агентство Рейтер.

Зараз ви читаєте новину «У Афганістані постраждали 14 військовослужбовців НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути