Ексклюзиви
пʼятниця, 03 серпня 2007 11:40

У Афганістані підірвана мечеть: 200 загиблих

У Афганістані підірвана мечеть: 200 загиблих
Більше 200 людей загинули в п"ятницю вранці в результаті бомбардування афганського міста Мазарі-діні, в південній провінції Гильменд. Ударом з повітря зруйнована мечеть, де зібралися на молитву мирні жителі.

Недалеко від Мазарі-діні в Баграні знаходиться один з партизанських оплотів талібів. Бомбардування мало на меті чинити тиск на керівництво "Талібан", яке утримує в полоні 21 південнокорейського заручника.

Раніше в п"ятницю помічник держсекретаря США Річард Баучер заявив, що США можуть застосувати силу для звільнення південнокорейських заручників.

1 серпня, представник "Талібану" Карі Юсуф Ахмаді запевнив, що всі південнокорейські заручники живі, не дивлячись на те, що останній з призначених талібами термін виконання їхніх вимог закінчився напередодні вранці.

Відзначимо, бойовики неодноразово продовжували термін ультиматуму. 25 липня вони убили першого з 23 заручників - керівника групи південнокорейських місіонерів. Його тіло вже доставлене на батьківщину. В понеділок, 30 липня, бойовики повідомили про страту ще одного полоненого. За інформацією представників місцевих властей, його тіло було знайдене в селі Арізо Каллей в центральній частині Афганістану, за десять кілометрів на захід від міста Газні.

Бойовики руху "Талібан" 19 липня зупинили в афганській провінції Газні автобус, що виходив з Кандагара до Кабула, і захопили в заручники 23 громадяни Південної Кореї, які знаходилися в Афганістані з гуманітарною місією. Таліби вимагають вивести південнокорейський військовий контингент з Афганістану і обміняти заручників на ув"язнених бойовиків. Заручники, 18 з яких - жінки, розділені на декілька груп, що містяться в різних провінціях, повідомляє Al-Jazeera.

Зараз ви читаєте новину «У Афганістані підірвана мечеть: 200 загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути