Ексклюзиви
вівторок, 11 вересня 2007 10:19

У аеропорту Бориспіль дозволили палити

 В міжнародному аеропорту Бориспіль почали працювати 14 станцій очищення повітря від тютюнового диму, розташовані у всіх залах, де знаходяться пасажири.

 

 

Як повідомляє КоммерсантЪ-Украина, станції не мають ніяких огорож і виглядають як великі овальні прилавки. Біля них пасажири можуть палити. "З собою на станцію можна приносити пиво", розповів директор з корпоративних питань компанії JTI, яка встановила станції, Дмитро Редько.

Станції не вимагають підключення до центральної вентиляційної системи. Ще до того, як дим розповсюдиться по приміщенню, він потрапляє у спеціальні фільтри, де проходить кілька етапів очищення. Через кілька хвилин вже чисте повітря повертається в зал.

За словами віце-президента компанії JTI Едварда Тума, однією з причин для установки станцій став закон України "Про попередження вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров"ї населення", згідно якого для пасажирів, що палять, на вокзалах і зупинках громадського транспорту, а також в аеропорту, повинні бути виділені спеціальні місця.

Досі таких місць в аеропорту не було, палити можна було тільки в кімнатах відпочинку пасажирів бізнес-класу і в Irish Pub.

До кінця року компанія планує реалізувати подібні проекти ще у 14 міжнародних аеропортах, зокрема українських. Проте поки що в компанії не повідомляють, чи досягнуто домовленості з їх адміністраціями.

За матеріалами КоммерсантЪ-Украина

Зараз ви читаєте новину «У аеропорту Бориспіль дозволили палити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути