середа, 16 липня 2008 14:22

У 20% британських парламентаріїв проблеми з психікою

Кожен п"ятий британський законодавець стикався з психічними захворюваннями, але вважав за краще про це умовчати. Такі дані анонімного опитування, які приводить агентство Reuters.

Згідно з британським Законом про психічне здоров"я, парламентарій, що має проблеми з психічним здоров"ям, зобов"язаний скласти з себе повноваження без можливості відновлення парламентської діяльності, тоді як фізична недієздатність протягом шести місяців не є приводом для позбавлення посади.

Ініціатори опитування - Всепартійная парламентська група по психічному здоров"ю (AllPartyParliamentaryGrouponMentalHealth), Королівський коледж психіатрів і ряд добродійних установ - поставили мету переконати британський уряд, що подібна дискримінація недопустима, і закликали його переглянути "застарілий" закон.

"Результати (цього опитування) говорять про утиск демократії. Члени парламенту і пери не повинні бентежитися своїх особистих переживань. Але зараз вони вимушені мовчати через забобони, неуцтво і страх, що закутують психічні захворювання", - сказав керівник добродійного суспільства Rethink, психічного здоров"я, що займається проблемами, Пол Дженкинс (PaulJenkins).

Як аргумент на підтримку своєї позиції Всепартійная парламентська група по психічному здоров"ю привела досвід інших європейських країн в цьому питанні.

"Коли колишній прем"єр-міністр Норвегії Кьєлль Магне публічно розповів про свою депресію, це не вплинуло на його популярність. Він був переобраний і довів, що люди, що пережили проблеми з психічним здоров"ям, можуть видужати і справлятися з важкою роботою", - цитує агентство представника парламентської групи Сандри Гідлі (SandraGidley).

За матеріалами: Reuters, РІА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «У 20% британських парламентаріїв проблеми з психікою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути