Ексклюзиви
четвер, 03 квітня 2008 20:19

У Чернігові туристів водитимуть по місцях із привидами

Автор: фото: Віталій ЛИТВИН
  Карта-схема історичних пам’яток  Чернігова, якими планують водити туристів на екскурсію-маскарад ”Поруч з привидами”
Карта-схема історичних пам’яток Чернігова, якими планують водити туристів на екскурсію-маскарад ”Поруч з привидами”

У Чернігові на вул. Шевченка, 9 відкрили туристично-інформаційний центр. Тут розповідають про місця відпочинку, ночівлі, маршрути руху. Новинкою стане пішохідна екскурсія-маскарад "Поруч із привидами".

Пункт 1. Починатиметься маршрут із Антонієвих печер на Болдиній горі. Туристів зустрічатиме екскурсовод, одягнений у хламиду монаха. У підземних церквах чути, як чоловік співає літургію. Тут розповідатимуть про привид монаха Тарасія.

Пункт 2. На Болдиній горі покажуть земляні піраміди. Припускають, що в одній з них був похований Ілля Муромець. Археологи знайшли в одному з курганів меч, якій належав людині зростом 2 м 15 см, величезні відро і стремена. Студенти історичного факультету педуніверситету в костюмах давньоруських воїнів інсценізують бій на мечах.

Пункт 3. Група спуститься до Троїцького монастиря. Послухають розповідь і зможуть торкнутися мощей святителя Феодосія, які, вважається, вберегли Чернігів від чорнобильської радіації.

Пункт 4. У Єлецько-Успенському монастирі колись була могила  чернігівського полковника часів гетьмана Мазепи Василя Дуніна-Борковського. Його вважали вампіром. Дунін-Борковський увійшов в історію під прізвиськом український Дракула. За легендою, його тіло викопали з могили обурені городяни, забили в серце осиковий кілок і перепоховали за Десною. Тієї ж ночі річка вийшла з берегів.

Пункт 5. На Червоній площі в П"ятницькій церкві чернігівці тримали оборону від монголо-татар. Щоб не потрапити до полону, чернігівки кидалися вниз. У цегляній кладці церкви замуровано камінь бажань. Якщо його торкнутися й загадати бажання, воно збувається.

Пункт 6. На Валу в будинку Лизогуба (поряд зі Спасо-Преображенським собором ХІ ст.) розкажуть про привид Мотрі Кочубей, яка просить перехрестити її натільним хрестиком. З оглядових майданчиків видно панораму Чернігова й дорогу на Київ. За переказами, на ній сидів Соловей-розбійник.

У перспективі між пунктами маршруту можна буде пересуватися екскурсійним тролейбусом. Для цього виділятимуть новий ЛАЗ.

Торік у Чернігові побували 450 тис. туристів. Туристично-інформаційний центр має інтернет-сайт: www.chernihivtourist.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Чернігові туристів водитимуть по місцях із привидами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути