Ексклюзиви
четвер, 25 вересня 2008 15:27

Турецьких журналістів оштрафували за інтерв"ю

Турецький суд оштрафував трьох журналістів за інтерв"ю чотирилітньої давності, узяте у курдських сепаратистів. Співробітники популярної турецької газети "Hurriyet" визнані винними в розповсюдженні пропаганди терористичної організації.

Інтерв"ю було узяте репортером Себаті Каракуртом в таборі Робочої партії Курдистану (РПК), розташованому в сусідньому з Туреччиною регіоні Іраку. Каракурт, а також редактор Хасан Килідж були засуджені до штрафу в 40 тисяч турецьких лір (32,3 тисяч доларів США), а ще один редактор Неджет Татліджан оштрафований на 20 тисяч лір, повідомляє "Lenta.ru".

Матеріал Каракурта був опублікований в жовтні 2004 року, головним чином він стосувався повсякденного побуту курдів, а також феміністських настроїв в групі бойовиків-жінок. Стаття була забезпечена фотографіями всміхнених бойовиків, що грали на гітарі, що не поєднувалося з жорстким тоном освітлення діяльності РПК в турецькій пресі.

Нагадаємо, РПК була заснована в 1970-х роках Абдуллою Оджаланом, збройну боротьбу за створення курдської держави вона почала в 1984 році. Курдистан - географічний регіон з переважаючим курдським населенням, який охоплює частини Туреччини, Іраку, Ірану і Сірії. Протистояння курдів з турецькими властями привело до загибелі приблизно 44 тисяч чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Турецьких журналістів оштрафували за інтерв"ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути