Ексклюзиви
неділя, 11 травня 2008 11:06

Турецькі ВПС завдали удару по курдах в Іраку

Турецька авіація ввечері суботи завдала удару по позиціях курдів на півночі Іраку, повідомляє в неділю AFP з посиланням на офіційні джерела. Також в операції брала участь артилерія.

Метою авіанальоту були позиції Робітничої партії Курдистана (РПК) в районі Авазін-Басяна. Турецька влада стверджуе, що там ховалися бойовики, які в п"ятницю напали на турецький військовий пост в околицях прикордонного міста Хаккарі. За даними Associated Press, в результаті суботнього рейду було знищено 19 курдських бойовиків, тоді як курди в п"ятницю убили від двох до шести солдатів.

Нальоти турецьких ВПС на позиції курдів на півночі Іраку продовжуються з грудня 2007 року. У лютому 2008 турецька армія провела в Іраку широкомасштабну наземну операцію, за вісім днів знищивши 240 членів РПК.

Робітнича партія Курдистана внесена Туреччиною, США та Євросоюзом в список терористичних організацій, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Турецькі ВПС завдали удару по курдах в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути