четвер, 18 жовтня 2007 08:46

Турецькі солдати вторглися до Іраку

 У Північному Іраку вже давно знаходяться "приблизно три батальйони" турецьких солдатів, у завдання яких входить збір розвідданих про бойовиків Курдської робочої партії (КРП). Про це повідомив прес-секретар Пентагону Джеф Моррелл.

За його словами, вони не входять у коаліційні сили, але координують свої пересування з американським командуванням і іракською владою.

На питання про те, чи отримала Анкара дозвіл у США на дислокацію військовослужбовців в Іраку, Моррелл відповів ухильно: "Про їх перебування там знають американські сили, курдський регіональний уряд і уряд Іраку",  повідомляє ІТАР-ТАСС

Як уточнив прес-секретар, турки створили свої бази у Іракському Курдистані "у долині на південь від гір, де, наскільки відомо, влаштувалися бойовики КРП, ще наприкінці 1990-х рр." "Це не було причиною для неспокою для нас, уряду Іраку і курдського регіонального уряду", - додав він.

За словами Моррелла, керівництво Пентагону довело до відома  турецьких військових, що будь-яка спецоперація в Іраку проти бойовиків КРП "небажана".

Пентагон повідомив минулої п"ятниці, що на кордоні з Іраком Туреччина зосередила 60 тисяч своїх солдатів, але поки що немає ознак підготовки до спецоперації.

Вашингтон вже не раз публічно застерігав Анкару від проведення бойових дій в Іракському Курдистані. Білому дому потрібна підтримка курдських лідерів у зусиллях по стабілізації обстановки в Іраку.

Зараз ви читаєте новину «Турецькі солдати вторглися до Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути