пʼятниця, 17 жовтня 2008 14:19

Турецька армія повідомила про знищення 35 курдських бойовиків

Турецька армія стверджує, що 35 курдських сепаратистів убито в збройних зіткненнях поряд з іракським кордоном за останній тиждень.

Представник турецького військового командування генерал Метін Гурак повідомив журналістів, що дані про 35 жертв армія отримала завдяки перехопленню радіосигналу курдів. Це сталося під час операції в турецькій провінції Сірнак у вівторок 14 жовтня.

За його словами, це означає, що Робітнича партія Курдистана несе великі втрати. Гурак додав, що турецькі війська продовжують обстежувати територію і офіційних даних про число убитих поки немає.

Турецькі літаки проводять активні бомбардування курдських укриттів на території Іраку з початку жовтня, коли в великій сутичці на кордоні загинули 17 турецьких солдатів.

Робоча партія Курдистана визнана терористичною організацією в Туреччині, США і країнах ЄС. Бойовики РПК ведуть боротьбу за курдську автономію з 1984 року. За цей час в сутичках загинули більше 44 тисяч людей, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Турецька армія повідомила про знищення 35 курдських бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути