четвер, 24 квітня 2008 09:07

Туреччина завдала авіаудару по базах курдських бойовиків на півночі Іраку

Бомбардувальники ВПС Туреччини в середу завдали ударів по позиціях бойовиків Робітничої партії Курдистана (РПК) на півночі Іраку, повідомляє AFP.

"Обстріл почався близько 16:30 за місцевим часом і продовжувався близько години", - розповіли представники РПК, додавши, що бомбардувалися старі бази, розташовані в районі Харкук, недалеко від кордону з Туреччиною. В результаті ракетного обстрілу, повідомили вони, ніхто не постраждав.

Офіційні представники оборонного відомства Туреччини підтвердили факт обстрілу позицій курдських бойовиків. Даних про загиблих в результаті бомбардування, Міноборони Туреччини також не має.

ВПС Туреччини регулярно завдають ракетних ударів по базах курдських бойовиків, розташованих на півночі Іраку. У лютому 2008 року Туреччина також провела широкомасштабну наземну операцію на іракській території. В бойових діях, що тривали вісім днів, брали участь близько 10 тисяч турецьких військовослужбовців. За даними Міноборони Туреччини, в результаті спецоперації були знищені не менше 240 бойовиків РПК. З турецького боку, за різними даним, загинули від декількох десятків до сотні військовослужбовців, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина завдала авіаудару по базах курдських бойовиків на півночі Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути