понеділок, 03 липня 2006 21:06

Туреччина пропонує Іраку свою допомогу

Туреччина заявила про готовність надати будь-яку допомогу Іраку в рішенні питань національної безпеки, а також про намір розвивати з ним різносторонню співпрацю.

- Ми маємо у своєму розпорядженні всі можливості для надання допомоги Іраку в рішенні питань безпеки, - сказав міністр закордонних справ Туреччини Абдуллах Гюль у понеділок на зустрічі в Анкарі зі своїм іракським колегою Хошияром Зібарі, який знаходиться в Туреччині з триденним офіційним візитом.

Глава МЗС Туреччини відзначив, що Ірак стане "цінною країною для навколишнього регіону" - в країні, яка має намір проводити дружню політику відносно Туреччини і своїх сусідів, будуть забезпечена територіальна цілісність і політична єдність.

Гюль, якого цитує місцеве телебачення, висловився за швидке забезпечення в Іраку безпеки і політичної стабільності, що, на його думку, дозволить активізувати і розширити двосторонню співпрацю.

Турецький міністр заявив про те, що його країна готова надати допомогу Іраку в підготовці кадрів для національних сил безпеки, поліції і ВС.

Хошияр Зібарі, у свою чергу, повідомив про те, що його країна незабаром може відкрити другий КПП на межі з Туреччиною - обставина, яка сприятиме активізації турецько-іракській торгівлі.

На думку глави іракського МЗС, Ірак до кінця року чекає "критичний період", тому в країні необхідно в найкоротші терміни забезпечити стабільність, вирішити питання безпеки і додати імпульс політичному діалогу.

У центрі уваги переговорів глави іракського зовнішньополітичного відомства з турецьким керівництвом - ситуація в країні і двосторонні іраксько-турецькі відносини.

У рамках свого візиту Зібарі візьме участь в церемонії відкриття в Стамбулі Генерального консульства Іраку.

Візит глави іракського МЗС проходить напередодні майбутнього візиту міністра закордонних справ Туреччини в США. Ситуація в Іраку, як очікується, стане однією з основних тим переговорів у Вашингтоні, пише ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина пропонує Іраку свою допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути