вівторок, 03 червня 2008 10:44

Туреччина оголосила про своє рішення підписати Кіотський протокол

Уряд Туреччини оголосив про своє рішення підписати Кіотський протокол, який передбачає скорочення викидів у навколишнє середовище газів, що викликають "парниковий ефект", передає Associated Press. За офіційною інформацією, незабаром до парламенту країни буде направлений відповідний проект закону про ратифікацію угоди.

Заява уряду була зроблена через три дні після виступу міністра навколишнього середовища Туреччини Вейселя Ероглу, на якому він заявив, що Туреччина готова до приєднання до Кіотського протоколу.

Першочергово уряд Туреччини відмовився підписати протокол, мотивувавши це неготовністю промисловості країни. Експерти відзначають, що рішення про приєднання до угоди могло бути прийнято під тиском Європейського союзу, який вимагав від Анкари посилювання екологічних вимог до місцевих виробництв.

Кіотський протокол - міжнародний документ, прийнятий в 1997 р. на додаток Рамковій конвенції ООН про зміну клімату. Протокол ратифікований більш ніж у 160 країнах світу, включаючи держави ЄС, Китай, Японію і РФ. Країни-учасники протоколу визначили для себе кількісні зобов"язання з обмеження або скорочення викидів на період з 1 січня 2008 р. до 31 грудня 2012 р.

3 грудня ц.р. Кіотський протокол ратифікувала Австралія. Таким чином, тепер США залишилися єдиною розвиненою країною, що не приєдналася до угоди, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина оголосила про своє рішення підписати Кіотський протокол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути