вівторок, 10 червня 2008 12:45

Туреччина завдала удару по півночі Іраку

Туреччина завдала удару по позиціях курдських сепаратистів в Іраку, передає Reuters.

Як повідомляють у вівторок, 10 червня, іракська влада, авіаудар по гірському району півночі країни, де знаходяться табори курдських бойовиків, був завданий днем раніше, 9 червня.

За словами Джабара Явара, представника курдських воєнізованих формувань (пешмерга) в Іракському Курдистані, літаки ВПС Туреччини атакували територію поблизу села Нерва Ва Рекан, розташованого в північній провінції Дахук. Про постраждалих в результаті нальоту не повідомляється.

Як стверджує іракський прикордонник, на якого посилається інформагентство, мова йде про артилерійську атаку, бомбардування з літаків не було.

Регулярні удари Туреччини по позиціях бойовиків Робітничої партії Курдистану (РПК), розташованих в північних районах Іраку стали наслідком активізації терористичної діяльності сепаратистів РПК. В ході турецько-курдського конфлікту, що продовжується з 1984 року, загинули близько 40 тисяч людей, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина завдала удару по півночі Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути