Ексклюзиви
понеділок, 07 квітня 2008 10:04

Тропічні зливи в Бразилії забрали життя 17 людей

Через зливи в посушливому північно-східному регіоні Бразилії загинули 17 людей. Протягом останніх двох тижнів, поки бушувала стихія даху над головою позбулися в цілому 110 тис людей, повідомляє ІТАР-ТАРС з посиланням на місцеві ЗМІ.

Як стало відомо, критична ситуація склалася в штаті Піауї, де 57 тисяч людей евакуйовано зі своїх жител, знищених або затоплених потоками води.

Річки, що розлилися через опади, прорвали загороджувальні греблі і перекрили доступ до багатьом міст, дістатися до яких тепер можна лише на вертольоті. Основний удар стихії припав на фермерські угіддя: повінню знищені значні поля кукурудзи і соєвих бобів, відзначає bbc.

У рятувальних операціях задіяні сили служб цивільної оборони і військові. Всі спортивні зали, школи, церкви і інші приміщення, де можна розмістити людей, що постраждали від стихії, повністю заповнені.

Що дивно, на північному сході Бразилії знаходяться найбільш посушливі штати . Метеорологи пояснюють аномальні для цих регіонів зливи збільшеною силою кліматичного феномена "Ла Нінья" ("Сестра"), який почав зароджуватися над Тихим океаном у вересні 2007 року, і розповсюдив свій вплив на всю Південну Америку.

В понеділок губернатори північно-східних штатів зустрінуться в столиці країни, місті Бразіліа, з президентом країни Луісом Інасіу Лула да Сілвою. У глави держави губернатори мають намір попросити екстрену фінансову допомогу для допомоги постраждалим і відновлення інфраструктури затоплених міст, насамперед - ремонту доріг. За інформацією агентства "Фолья", розмір вимог глав штатів складає 600 млн реалів, що складає 353 млн доларів.

Зараз ви читаєте новину «Тропічні зливи в Бразилії забрали життя 17 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути