Ексклюзиви
середа, 30 липня 2008 10:12

Третій витік радіації у Франції: госпіталізовано 45 осіб

На французькій атомній електростанції "Трікастен" поблизу південного міста Авіньон, що належить концерну Areva, стався третій за останній місяць витік радіоактивних речовин. В результаті інциденту до лікарні потрапило 45 співробітників підприємства. За словами представника АЕС Жана Жірарді, з електростанції довелося евакуювати 127 людей.

Представники компанії Electricite de France стверджують, що витік був незначним і на здоров"ї співробітників не позначиться.

Витік радіоактивних відходів у Франції за останній місяць стався утретє. Дев"ятого липня витік 30 кубометрів радіоактивної урановмісної рідини стався через технічні помилки на території підприємства "Сокатрі" з виробництва ядерного палива в Трікастені.

18 липня витік радіоактивних речовин стався на заводі з виробництва ядерного палива промислової групи Areva в Роман-сюр-Ізер (департамент Дром) в результаті прориву каналізації, повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «Третій витік радіації у Франції: госпіталізовано 45 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути