Ексклюзиви
неділя, 31 травня 2020 02:29

Трамп готовий відправити в Міннесоту військових

Трамп готовий відправити в Міннесоту військових
Трамп готовий залучити армію. Фото: REUTERS

Президент США Дональд Трамп заявив про готовність залучити армію для придушення заворушень, які спалахнули в штаті Міннесота.

"Наші військові готові, мають волю і навички, якщо вони (влада штату - ред.) коли-небудь захочуть викликати наші збройні сили. Ми можемо відправити військових на місце дуже швидко", - зазначив Трамп, повідомляє Fox news.

Він додав, що чиновники Міннесоти "повинні бути жорсткими" і змусити себе поважати. Разом з тим президент наголосив, що людей з ліворадикальної організації "Антифа", які влаштували бунт, слід навчити, що так чинити не можна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нью-Йорку затримали понад 200 протестувальників

Хвиля протестів прокотилася у США через смерть 25 травня 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда. До мережі потрапили відеокадри, на яких видно, як під час затримання офіцер поліції притискає коліном до землі шию підозрюваного, а той намагається сказати, що не може дихати. Після цього у лікарні афроамериканець помер.

ФБР та прокуратура відкрили справу щодо правомірності дій поліції у Міннеаполісі. 28 травня губернатор Міннесоти видав указ про залучення Національної гвардії для підтримання порядку в штаті, у Міннеаполісі оголошено надзвичайну ситуацію та запроваджено комендантську годину.

Зараз ви читаєте новину «Трамп готовий відправити в Міннесоту військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути