Ексклюзиви
пʼятниця, 07 грудня 2007 08:31

Топ-менеджера ВТБ катували перед смертю

Керуючого директора управління з роботи з крупними клієнтами ВТБ Олега Жуковського перед смертю жорстоко катували, пише в п"ятницю газета "Коммерсант".

Тіло Жуковського було виявлено увечері в четвер біля його будинку, розташованого в елітному селищі Лєсная Опушка Одинцовського району Підмосков"я. Банківський службовець лежав на дні порожнього басейну в дворі, руки і ноги були зв"язаними.

У будинку під час обшуку знайшли "передсмертну записку", в якій Жуковський написав: "Я дуже втомився від життя. Прошу нікого не винити", - і попрощався з рідними і колегами.

Обставини смерті банкіра примусили оперативників зробити припущення про її насильницький характер, указує видання. "За двадцять років роботи в розшуку я вперше стикаюся з таким екзотичним способом самогубства. А по-друге, зв"язати собі руки без сторонньої допомоги - завдання непросте, він же не фокусник Гаррі Гудіні", - сказало одне з джерел "Комерсанта".

За попередніми даними, зловмисники проникли в будинок Жуковського, зламавши замки. У самому будинку виявлені сліди перебування "сторонніх людей", проте слідчі не змогли встановити, що звідти пропали гроші і цінні речі. Крім того, територія Лєсной Опушкі охороняється.

Ймовірно, нападники катували банкіра, надягаючи йому на голову поліетиленовий пакет, і примусили написати записку. Не виключено, що смерть жертви наступила в результаті серцевого нападу - Жуковський раніше скаржився на серце. Точно причини смерті будуть встановлені в ході розтину та інших експертиз.

Згідно відомостям із неофіційних джерел, підмосковним управлінням Слідчого комітету при прокуратурі РФ було порушено кримінальну справу за статтею "умисне вбивство з особливою жорстокістю". Проте отримати підтвердження газеті поки не вдалося.

У прес-службі ВТБ заявили, що "інформації, підтверджуючої насильницький характер смерті" Жуковського, у них немає. "Комерсант" уточнює, що в управлінні з роботи з крупними клієнтами загиблий займався взаємодією банку з підприємствами лісопромислового комплексу, який вважається вельми криміналізованим. У цьому секторі кредитуванням найменш надійних підприємств займаються в основному держбанки - Ощадбанк, ВТБ і Газпромбанк.

 

Зараз ви читаєте новину «Топ-менеджера ВТБ катували перед смертю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути